REINHARD BONNKE

"Jézus nem az alapján választ minket, amik vagyunk, hanem amivé Ő tesz minket." Reinhard Bonnke

Reinhard Bonnke evangélistát döntően az afrikai kontinensen tartott nagyszabású evangélizációs kampányairól ismerik. Reinhard, akinek édesapja lelkész volt, kilenc éves korában adta át az életét az Úrnak, és még mielőtt tinédzser korba lépett volna, hallotta Isten hívását az afrikai missziós mezőkre. 

Miután elvégzett egy bibliai főiskolát Walesben, és lelkipásztori szolgálatban eltöltött hét évet Németországban, elkezdte misszionárius munkáját Afrikában. Sátras evangélizációkat kezdett el tartani egy 800 fős sátorban. Ahogy a részvevők száma rohamosan növekedett, egyre nagyobb sátrakra volt szükség. Végül 1984-ben megrendelést adott a világ legnagyobb szétszerelhető építményének, egy sátornak az elkészítésére, amely 34 ezer ember befogadására volt képes. Azonban az alkalmakra olyan sokan jöttek, amely még ennek a sátornak a kapacitását is meghaladta. 

Reinhard Bonnke megalapította a Christ for all Nations nemzetközi szolgálatot, amelynek Afrikában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Szingapúrban és az Egyesült Államokban találhatók irodái. Az elmúlt évtized utolsó öt évében Reinhard Bonnke szerte a világon 63 nagyszabású evangélizációs kampányt vezetett, és szolgált több mint 27 millió ember felé. A regisztrált megtérő száma 10 160 500 ember volt, akiket a helyi gyülekezetekbe irányítottak. 

Az evangélizációs kampányok mellett a világ különböző országaiban úgy is ismerik, mint a Tűz konferenciák házigazdáját. Ezek a konferenciák kiképezik a gyülekezetvezetőket és munkásokat az evangélizálásra. Óriási hatással voltak, és ösztönöztek sokakat az evangélizálás és szolgálat kiterjedtebb végzésére.