Lagos, Nigéria:

Bonnke búcsúevangélizációja Afrikától

2017. november 8-12.

Elkezdődött Reinhard Bonnke búcsúevangélizációja - Lagos, Nigéria - 1. nap

Kedves missziós partnereink!

Az imént tértünk csak vissza szálláshelyünkre a Reinhard Bonnke búcsúevangélizáció nyitóestjéről itt a nigériai Lagosban. Afrika minden részéről többszáz egyházvezető van jelen, több mint 400 nemzetközi vendéggel együtt, akik a csoportunkkal érkeztek. Egy igazi történelmi mérföldkő ez a rendezvény, amelyen Reinhard Bonnke 50 éves afrikai szolgálatát ünnepeljük. De ez csak Bonnke búcsúja Afrikától, a CfaN mint szolgálat folytatja munkálkodását, és hisszük, hogy még sok éven át szolgálhatunk az evangéliummal itt Afrikában és a világ más tájain.

Ma este Bonnke evangélista - a tőle megszokott módon - egy erőteljes és kristálytiszta evangéliumot hirdetett. Hatalmas öröm volt látni őt újra afrikai földön prédikálni! Sok ezren válaszoltak a megtérésre hívásra, és sokan meggyógyultak. Az összejövetelt több keresztény tévétársaság és online média is közvetítette Nigériában és világszerte.

Szükségünk van az imatámogatásotokra ezen a héten. Az ilyen méretű eseményeknél mindig a teljesítőképességünk határait súroljuk. Nagyon sok kihívás van, köztük különösen a felázott, sáros terep. Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok, hogy a héten már ne áztassa eső a területet! Kérjük Isten védelmét a vendégeinkre, imádkozzunk jelekért és csodákért, és különösen a lelkek aratásáért. 

Végül fontosnak tartom megismételni, hogy bár ez az evangélizáció Bonnke búcsúevangélizációja Afrikától, valójában csak a kezdete valami újnak, amit az Úr úgy mutatott meg nekem, mint a "Kétszeres Aratás Évtizede" a Christ for all Nations számára. Ezzel az alkalommal elkezdődik, és a legjobb még csak ez után jön! 

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista Reinhard Bonnkéval és az egész CfaN csapattal

Lagos, 2017. november 8. 

A LAGOSI EVANGÉLIZÁCIÓ ZÁRÓESTJE

Amikor Reinhard Bonnke 1967-ben először Afrika földjére lépett, bizonyosan nem tudta volna elképzelni, milyen lesz 50 évvel később az utolsó prédikációja a fekete kontinensen. Tegnap este a Christ for all Nations történelmi evangélizációján ez megtörtént: Bonnke utoljára lépett színpadra, hogy még egyszer hirdesse az evangéliumot, és megtérésre hívja az embereket.

Az esti összejövetelt John Darku tiszteletes nyitotta meg azzal, hogy megköszönte azoknak püspököknek és vezetőknek a szolgálatát, akik ezt az evangélizációt lehetővé tették. A csodálatos dicsőítés után Reinhard Bonnke evangélista lépett a szószékhez, hogy életében utoljára megszólítsa afrikai hallgatóságát, az időközben legalább 750 ezer fősre duzzadó tömeget. Emlékezetes és megindító pillanat volt mindenki számára, aki az elmúlt 50 évben figyelemmel kísérte a szolgálatát. Reinhard a Lukács 20:19-25-ből arról beszélt, amikor Jézus a farizeusok kérdésére válaszolva ezt mondta: "Adjátok meg azért a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené". Az evangélista rámutatott, hogyan próbálja az ördög lerombolni Isten képmását bennünk a bűnnel, alkohollal, drogokkal és más függőségekkel - azonban az üdvösség által Isten helyreállítja a képmását bennünk. Üzenete végén a megtérésre hívásra sok ezren emelték fel a kezüket, és mondták el utána a megtérők imáját.

Ezután Daniel Kolenda röviden tanított az ApCsel 3:1-7-ből annak a béna embernek a frusztrációjáról, aki hosszú évek óta imádkozhatott gyógyulásért, és bátorította mindazokat, akik már hosszú ideje hasonlóképpen várnak a gyógyulásukra, hogy tartsák meg a hitüket Jézusban és bízzanak benne, hogy csodát tesz az életükben. Ezután megkérte a rendezőket, hogy hozzák fel a két hatalmas imakérésekkel teli ládát a színpadra. Ezek az imakérések az egész világról érkeztek be a különböző CfaN irodákba, és együtt a pásztorokkal, a vezetőkkel és a tömeggel, Daniel imádkozott Isten beavatkozásáért, gyógyításáért és áldásáért.

Végül Reinhard Bonnke evangélista tért vissza a színpadra, hogy még egyszer utoljára Nigériáért imádkozzon. Megáldotta az államelnököt, a helyettesét és a kormányzat minden szintjét. Imádkozott a szegénység ellen, a gyermekek oktatásáért, békéért és stabilitásért, a munkanélküliség ellen, istenfélő vezetőkért, külföldi befektetésekért az országba, valamint a korrupciótól való szabadságért.

Az elsődleges adatok alapján az öt nap alatt összesen 1,7 millió ember vett részt ezen a történelmi eseményen. A helyieken kívül szerte a világból evangélisták, pásztorok, vezetők és üzletemberek százai jöttek el Lagosba, hogy szemtanúi legyenek annak, ahogy Reinhard Bonnke átszakítja az afrikai nyilvános szolgálata célszalagját, és annak, ahogy Daniel Kolenda átveszi tőle az "égő fáklyát", hogy a CfaN-t egy új időszakba vezesse: a Kétszeres Aratás Évtizedébe. Szeretnénk az előttünk álló évtizedben megkétszerezni az új megtérők számát az alkalmainkon, az eddigi 75 millióról 150 millióra. Ez az új korszak máris elkezdődött!

...