Owerri, Nigéria

2018. december 6-9.

ÜNNEPLÉS EVANGÉLIZÁCIÓVAL 

Owerri, Nigéria - 1. nap

A CfaN a mai napon ünnepli fennállásának 44. évfordulóját. 1974. december 6-án Reinhard Bonnke és felesége kezdte ezt a fantasztikus szolgálatot, amelynek eredményeként a mai napig több mint 78 millió ember tért meg Jézus Krisztushoz a történelem néhány legnagyobb tömegrendezvényén. És hát mi mással lehetne méltóbban megünnepelnünk ezt, mint egy újabb evangélizációs kampánnyal! A helyszín ezúttal nigériai Owerri, ahol ma este kezdetét vette az evangélizáció. Ez egyben az utolsó rendezvényünk is 2018-ban. A szokásos csapattal érkeztem, Peter Vandenberggel és Eddie James dicsőítésvezetővel szolgálunk.

A ma esti nyitóösszejövetelen a tömeg a szokásosnál kisebb volt, de Isten ereje hatalmasan jelen volt. Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban a tömeg létszáma is jelentősen emelkedni fog. Miután hirdettem az evangéliumot és imádkoztam a betegekért, nagyszerű bizonyságokat hallottunk a színpadról.

Egy fiatalember elmondta, hogy az ima alatt a hasán kiálló csomó azonnal és nyom nélkül eltűnt.

Egy asszony bizonyságot tett arról, hogy sok év óta szenvedett fibrómától, és amikor imádkoztunk, Isten ereje rászállt. Erősen rázkódni kezdett, majd felfedezte, hogy a fibróma eltűnt.

Egy idősebb úr elmondta, hogy egy évvel ezelőtt a jobb keze lefagyott és lebénult. Ma este az Úr teljesen meggyógyította! Miközbena színpadon a kezét próbálgatta mozgatni, azt mondta: "Még most is érzem, hogy a karomban az erekbe meleg vér áramlik!"

Ezek csak néhány példa azokból a több száz gyógyulásból, amit az emberek átéltek az alkalmon - és ez még csak az első este volt!

Kérlek, imádkozzatok értünk, miközben felszántjuk a talajt a kampány első napjaiban! Különösen ezekért a dolgokért imádkozzatok: áttörésért minden területen; Jézus továbbra is megmutatkozzon erővel és hatalommal és természetfölötti gyógyulásokkal; Owerrit megrázza az evangélium üzenete; nagyon sokan megtérjenek; a szolgálócsapatunk biztonságáért.

Az előttünk álló négy napban naponta olvashattok beszámolókat, nézhettek fényképeket és videós bejelentkezéseket. A szombat esti összejövetelünket pedig ÉLŐ ADÁSBAN is követhetitek!

Veletek együtt az aratásban:
Daniel Kolenda
és a teljes CfaN szolgálócsapat

Owerri, 2018. december 6.

KIRÁLYOK ELŐTT

Owerri, Nigéria - 2. nap

Kedves missziós partnereink!

Néhány igazán érdekes fotót szeretnék mutatni nektek a mai napunkról. Először Imo Állam kormányzója fogadott minket itt Owerriben, Nigériában. A kormányzói palotában felkért a kormányzó, hogy osszam meg az evangéliumot. Jelen volt a first lady, a kormányzóhelyettes és az állam összes magas rangú politikai vezetője. Nagy kiváltság volt ilyen befolyásos emberek előtt bizonyságot tenni Krisztusról. Ezt követően közös sajtótájékoztatót tartottunk a kormányzóval, ahol a régió összes médiuma jelen volt és lehetőséget kaptam arra, hogy meghívjam az embereket az evangélizációra.

Délután a CfaN munkatársai számára volt egy karácsonyi vacsoránk. Ez már évek óta tradíció nálunk. Ilyenkor sokat nevetünk, jókat beszélgetünk és hálával emlékezünk vissza az Úr jóságára ebben az évben. Néhányan a stábból több alkalommal is életveszélyben voltak az elmúlt hónapokban, miközben a felszerelést szállították háborús övezeteken keresztül. A kamionjainkon ma is látszanak a lövedéknyomok, mint az Úr hűségének és védelmének maradandó bizonyítékai. De amiért leginkább hálásak vagyunk az Úrnak, az az, hogy az aratásnak egy újabb történelmi időszakát éltük át idén.

Ma este a kormányzó, a felesége és a kormányának minden tagja részt vett az evangélizáción, és végighallgatta, amint megosztottam az evangéliumot. Az alkalom végén kérte, hogy jöjjünk majd vissza. Egyértelmű, hogy nyitott ajtó van itt Imo Államban számunkra.

Miután hirdettem az evangéliumot, sok csodás gyógyulás történt:
- Egy asszony, akinek súlyos fertőzés volt a lábában, ami miatt járni sem tudott, elmondta, hogy miközben imádkoztam, az Isten ereje rászállt. Földre esett, és amikor végül felkelt, észrevette, hogy a fertőzés szó szerint kiürül a lábából a földre és újra tud járni!
- Több nő is bizonyságot tett arról, hogy a mellében levő nagy csomó eltűnt.
- Szemek és fülek gyógyultak meg, sánták jártak, táncoltak és rohantak mankók nélkül!
- Egy asszony, aki sánta volt, elmondta, hogy amikor Eddie James vezette a dicséretet, úgy érezte, hogy fel kell állnia táncolni, és amikor ezt hittel megtette, meggyógyult! Eldobta a mankóit és örvendezve ment haza a saját lábán!

Holnap véget ér a Tűz konferencia, ahol én, Peter Vandenberg és John Darku szolgál a pásztorok és gyülekezeti munkások felé. Kérlek, imádkozzatok a Szent Szellem hatalmas kiáradásáért!

Veletek együtt az evangélium ügyében:

Daniel Kolenda evangélista
és a teljes CfaN szolgálócsapat

Owerri, 2018. december 7.

DICSŐSÉGES BEFEJEZÉS

Owerri, Nigéria - 4. nap

Pillanatokkal ezelőtt ért véget az idei év utolsó evangelizációs kampánya itt a nigériai Owerriben. Mint mindig, Jézus most is hűséges volt és csodálatos befejezésről gondoskodott!

Nyugat-Afrikában az év bizonyos időszakaiban van egy időjárási jelenség, amit úgy hívnak: harmattan. Ez egy száraz, forró passzátszél, ami a Szahara felett felkapja az apró porszemeket, és a légkörben akár több száz kilométert is szállítja, és porfelhőbe borítja a nyugat-afrikai országokat, jelentősen csökkentve a látási viszonyokat, és időnként a Napot is eltakarja. Itt Owerriben a harmattan a légszennyezettséggel keveredve igen egészségtelen helyzetet teremt. Szombat este úgy terveztük, hogy műholdas összeköttetéssel közvetítjük az alkalmat, de a por olyan sűrű volt a légtérben, hogy a műhold nem tudta fogni a földről sugárzott adást. De az Isten erejét semmi nem akadályozhatta meg attól, hogy lejöjjön és üdvösséget, gyógyulást és szabadulást hozzon az embereknek! Tegnap a Szent Szellem kiáradásáért imádkoztunk, és nagyon sokan betöltekeztek! Dicsőséges volt! Minden este tízezrek válaszoltak az evangéliumra, és megszámlálhatatlan gyógyulás és csoda történt.

Egy fiatalember egy másik városból látogatott el Owerribe, mert itt volt kórház. Már régóta szenvedett egy kinövéstől a testén. Azért jött Owerribe, hogy eltávolíttassa. A városba érve valaki beszélt neki az evangelizációnkról, és ő úgy döntött, eljön. A betegekért való ima alatt a kinövése teljesen eltűnt!

Valójában ilyen típusú csodákat, vagyis kinövések eltűnését láttuk legnagyobb számban ezen az evangelizációs kampányunkon. Estéről estére hallottunk olyan bizonyságokat, hogy emberekről hirtelen eltűnt kinövés, csomó, daganat az ima alatt. Sok asszony számolt be arról, hogy a mellükben levő csomó - némelyik igen nagy és fájdalmas - nyom nélkül eltűnt!

Az evangelizáció végével lezárult az idei évi programunk, és visszatekintve azt mondhatjuk, Isten igen hűséges volt hozzánk 2018-ban! Ennek a kampánynak az adatait nem számolva több mint 1,2 millió megtérést dokumentáltunk csak az afrikai evangelizációinkon, vagyis ebben nincsenek benne a világ más részein tartott alkalmaink. Számtalan csoda történt, és Isten erejének munkájáról megállás nélkül kapjuk a beszámolókat. Ámulattal és hálával tekintünk mindarra, amit az Úr elvégzett! Istené legyen minden dicsőség érte!

Köszönjük, hogy támogattatok minket 2018-ban! Az imáitok és anyagi áldozatvállalásotok nagyon sokat jelent nekünk! Szeretettel és tisztelettel gondolunk rátok, akik mellettünk álltok ebben a szolgálatban. Az Úr gazdag áldását kívánjuk az életetekre!

Az ünnepek felé közeledve engedjétek meg, hogy a CfaN család minden tagja nevében Boldog Karácsonyt és Áldott Újévet Kívánjak! Hozzon a 2019-es év sok áldást és Isten ígéreteinek beteljesedését az életetekben! Kérünk arra is benneteket, hogy továbbra is álljatok mellénk a CfaN azon látásában, hogy ez az évtized a kétszeres aratás évtizede lehessen!

Az aratás idejét éljük, most kell munkálkodni, amíg még lehet!

Veletek együtt az evangélium ügyében:

Daniel Kolenda evangélista

és a teljes CfaN szolgálócsapat

Owerri, 2018. december 9.

Fotók: O. Volyk