Nakuru, Kenya

2019. augusztus 8-11.

Nakuru Kenya negyedik legnépesebb városa. Nakuru megyében helyezkedik el az ország középső-nyugati felében, a Nakuru-tó északi partjánál. A fővárostól, Nairobitól 153 km távolságra található.

Nakuru gazdasága dinamikusan fejlődik, amelynek alapját a gyáripar, a mezőgazdaság és a turizmus adja. Egyetemi városként is ismert, számos felsőoktatási intézménynek van itt kampusza. A város lakossága 300 000 fő körül van, magában Nakuru megyében pedig összesen 1,6 milliónyian élnek.

Kik élnek Nakuruban?

A kikuyu és a kalenjin törzsek a domináns közösségek Nakuruban, de sok más törzs képviselői is megtalálhatók itt, mint például a lou, luhyia, mambo és kisii. Az angol nyelv széles körben elterjedt, az oktatásban és üzleti világban mindenhol használják. A legtöbb embernek van saját törzsi nyelve (mint például a kalenjin), de beszélnek kiswahili nyelven is.

A CfaN történelme Nakuruban

A CfaN utolsó látogatása ebben a fontos városban 1999-ben volt, tehát éppen húsz éve. Azóta egy teljesen új nemzedék nőtt fel. Akkor sok százezer ember vett részt az alkalmakon, és tapasztalta meg Isten erejét. Úgy gondoljuk, éppen ideje, hogy ez a város és ez a régió újra átélje Isten meglátogatását!

A CfaN története Nakuruban

20 év - egy teljes nemzedéknyi idő - telt el azóta, hogy a CfaN utoljára az evangéliumot hirdette a kenyai Nakuru városában. A technikai csapatunk jelenleg is az utolsó simításokat végzi a színpad és a hang- és fénytechnika felállításában, hogy minden készen álljon a csütörtök reggeli kezdésre. Daniel Kolenda evangélista és Peter Vandenberg szerdán érkezik meg a városba. A rendezvényt megelőző hetekben már több tízezren adták át az életüket Jézusnak az iskolai evangelizációinkon. Mindenkiben hatalmas a várakozás afelől, hogy mit fog Isten cselekedni ezekben a napokban!

Képek az előkészületekről: