Kik vannak a színfalak mögött?

A Christ for all Nations afrikai evangelizációs kampányai az örökkévalóság szempontjából határozzák majd meg ezeknek a területeknek az életét. Azonban a lebonyolításuk komoly szervezési munkát igényel és óriási költségekkel jár, amelynek egy része a technikai csapatunk utazási és elszállásolási költsége. 

Vannak barátaink és támogatóink az egész világon, akiknek az áldozatos adakozása teszi lehetővé ezeknek a kampányoknak a megrendezését. Minden egyes nagyevangelizáció nagyjából 700,000 és 1 millió dollár közötti összegre rúg. Ennek körülbelül a felét az alkalmainkon megtértek utógondozására fordítjuk, amelyben benne van a helyi lelkigondozók képzése is. A költségek egy másik jelentős tétele az utazási költségek. A repülőjegyek, a szállások és az egyéb járulékos költségek fedezése minden alkalommal jelentős akadályként tornyosul előttünk. Ezért olyan kis létszámú, mégis nagyon hatékony a szolgáló csapatunk. 

Különösen a technikai csapatunk igen nehéz körülmények között dolgozik és állandó küzdelmet folytat a porral, esővel és az afrikai extrém időjárási viszonyokkal. Gyakran a páratartalom szinte elviselhetetlen, és sűrűn kell maláriával fertőzött területeken keresztülutazniuk. A csapatunk gyakran dolgozik a forró szavannai szélben, amely homok- és porviharokat hoz magával, és mondanunk sem kell, milyen komoly gondokat okoz ez a technikai felszerelésekben. Sok esetben nincsen megfelelő szálláshely, ezért a csapat a kamionokban éjszakázik, vagy valamelyik konténer tetején. Ezeknek a hűséges evangéliumi munkásoknak a szolgálata tiszteletre méltó. Az evangelizáció helyszínén ki kell pakolniuk, majd az alkalmat követően be kell pakolniuk a sok tonnás felszerelést; fel kell építeniük a színpadot, működésbe kell hozniuk az aggregátorokat és a többi berendezést; és fel kell állítaniuk az óriási fény- és hangfaltornyokat. 

Mostanra már a CfaN csapat minden tagja nagy tapasztalatra tett szert. Mindenki tudja, mi a dolga, olajozott gépezetként képesek együtt dolgozni. Ha a rendezvényeink méretét a szolgáló csapatunk méretével összevetitek, láthatjátok, igazi csoda az, hogy ilyen magas szinten és ilyen sikeresen képesek lebonyolítani azokat. Senki a technikusaink közül soha nem panaszkodik, és nem követel magának más munkát. Mindannyian tudják, hogy a munkájuk milyen fontos ebben a szolgálatban. A segítségük nélkülözhetetlen abban, hogy ilyen óriási tömegekhez eljuttathatjuk az evangélium üzenetét. Emberek százezrei hívják be Jézust a szívükbe minden kampányunk során, és kezdik el a keresztény életüket Jézus követőiként. És amiket elmondtunk, az nemcsak az afrikai szolgáló csapatunkra igaz, hanem az egész nemzetközi stábra is, mindazokra, akik a különböző nemzeti CfaN irodáinkban dolgoznak, és mindenkire, aki partneri kapcsolatban áll velünk az egész világról. És igaz rátok is - barátainkra és missziós partnereinkre -, akik az imáitokkal és anyagi áldozatvállalásotokkal támogattok minket. A mi munkánk egyedül akkor lehetséges, amikor mindezek az emberek és mindezek a források Isten kezében egy hatalmas erővé állnak össze. Az alábbiakban szeretnénk felsorolni az afrikai CfaN szakmai stábjának a neveit:

 • Winfried (Németország) - "missziósterep igazgató" kamionsofőr
 • Martin (Németország) - kamionsofőr, lakatos, karbantartó
 • Jacko (Kenya) - kamionsofőr, villanyszerelő, karbantartó
 • Boafo (Nigéria) - kamionsofőr és műszerész
 • Friday (Nigéria) - karbantartó, CD másoló
 • Blessing (Nigéria) - villanyszerelő
 • Abe (Nigéria) - villanyszerelő
 • Vincent (Nigéria) - tábori karbantartó, pakolómunkás
 • Derek (Nagy-Britannia, Németország) - vezető hangmérnök
 • David (Nagy-Britannia) - hangmérnök
 • Paul (Nagy-Britannia, USA) - hangmérnök
 • Alan (Nagy-Britannia) - hangmérnök
 • Kai-Uwe (Németország) - videós, kamerás
 • Peter (Németország) - videós
 • Julian (Németország) - videós, drón üzemeltető
 • Oleksandr (USA) - fényképész

Minden alkalommal, amikor a CfaN munkáját támogatod, részt veszel abban, hogy ezeket az elkötelezett, többségében szabadúszó státuszban dolgozó embereket a missziós mezőre küldhessük. Ezért semekkora adomány nem túl kicsi vagy jelentéktelen. Reinhard, Peter és jómagam tudatában vagyunk annak, hogy soha nem tudnánk lebonyolítani ezeket az afrikai eseményeket az ő és a ti segítségetek nélkül. A nemzetközi irodánkban hiszünk abban, hogy az Úr a soron következő két nagyevangelizáció költségeire is biztosítja a fedezetet. A segítségetekkel meglehet a technikai stábunk repülőjegyének, egyéb utazási költségének és szállásának fedezete. Ez az összeg megközelítőleg 200 ezer euró. Nem lenne csodálatos, ha ezt a kitűzött célt közösen el tudnánk érni - azért, hogy hangozzék az evangélium Nyugat-Afrikában? 

Mi készen állunk az evangélium örömhírét hirdetni... és szükségünk van a ti segítségetekre is ehhez. 

DANIEL KOLENDA

Forrás: https://www.cfan.eu/special/the-cfan-crew-work/

A szerkesztő megjegyzése: Ha valaki szeretné anyagilag támogatni a Christ for all Nations szolgálatát, az alábbi linkre kattintva biztonságos módon megteheti: https://www.cfan.hu/gifts/