A Kétszeres Aratás Évtizede
Eljött a változás ideje!

Megérkeztünk a Kétszeres Aratás Évtizedébe, és ma ennek a látásnak egy nagyon lényeges elemét szeretném megosztani veled. Az Úr világosan szólt hozzánk a szolgálatunk megsokszorozásának szükségességéről. Hogyan kezdjük el? Mi az első lépés? Több evangélista! Az elmúlt hetekben 50 új evangélista végezte el intenzív, hat hónapos kiképzőtáborunkat, a Bootcampet. Mi a második lépés? Több evangelizáció! Az idei évben a CfaN 13 evangelizációs kampányt tart, ami az eddigi legtöbb rendezvényünk egy évben. Ennek egyik legfontosabb része a Decapolis.

Decapolis jelentése: "tíz város"

Leírva nem tűnik nehéznek: 10 evangelizációs kampány 10 városban Kenyában, 2 hét alatt, 5 az első héten, és 5 a másodikon. Egy fiatal és motivált evangélista csapattal a helyszínen, az evangéliumot fogjuk hirdetni a Szellem erejével és demonstrálásával. Reményeink szerint sok százezren fognak megtérni, és csatlakozni a helyi gyülekezetekhez. De még mielőtt ezt a célt elérnénk, és mielőtt a munkánkat ilyen módon megsokszoroznánk, egy hatalmas hegyet kell megmásznunk. A szellemi és anyagi kihívások mellett a CfaN csapatának soha nem látott logisztikai szervezési nehézségekkel kell megküzdenie. 

Technikai változtatások - egy hatalmas feladat

Derek Murray, a CfaN hangtechnikáért felelős igazgatója

Míg a CfaN amerikai csapata vállalta a szervezői munkákat, a résztvevő gyülekezetekkel a kapcsolattartást, az evangélista csoportok kialakítását, valamint az utaztatások megszervezését, addig a CfaN európai csapatának lesz a feladata a technikai feltételek megteremtése. És ehhez kérnénk sürgősen az imátokat és a támogatásotokat! 

Technikusaink az alábbi óriási kihívással néznek szembe: egyetlen, bonyolult rendszert, a hang-, a fény- és a színpadi-technikát kell 5 teljesen önálló kisebb rendszerré feldarabolniuk, méghozzá úgy, hogy könnyen szállítható legyen. Ez így könnyebbnek hangzik, mint ami. Valójában egy roppant bonyolult feladat.

Röviden: mindenből 5-re van szükségünk - 5 kamion, 5 színpad, 5 hangtechnika, 5 generátor, 5 fénytechnika, stb. Tapasztalt technikusaink és hangmérnökeink, ahelyett, hogy mind együtt dolgoznának egy csapatban, most kétfős csoportokban fognak dolgozni egy-egy helyi segítővel. Az egy csapat 5 csapattá oszlik fel, gyors, mobil és hatékony kétfős csapatokká.

Nagyon részletes tervet dolgoztunk ki ehhez. A költségek lehető legalacsonyabban tartása érdekében minden rendelkezésünkre álló felszerelést felhasználunk. Még az olyan felszereléseket is, amiket már "nyugdíjaztunk", most felújítjuk és átalakítjuk a Decapolis Projekthez. Minden használható alkatrészt kisöpörtünk és konténerbe pakoltunk a brit és a német irodánkból, ami készen áll a szállításra, mihelyt a határok megnyílnak. Az aprólékos tervezéssel több százezer eurót megspóroltunk.

Most vagyunk csak igazán hálásak azért, hogy az elmúlt 20 évben bölcsen a legjobb minőségű felszereléseket vásároltuk meg, amelyeket a legvégsőkig ki is használtunk. Ezek darabokra szedésével már hadnem 3 kisebb rendszert létre tudtunk hozni, de ahhoz, hogy mind az 5 rendszer rendelkezésre álljon, még rengeteg alkatrészre és építőelemre van szükségünk: további hangfalakra, keverőpultokra, mikrofonokra, állványokra, kábelekre, hogy csak a fontosabbakat említsem.

Ennek az új iránynak a szépsége, hogy a Decapolis végeztével újra össze tudjuk szerelni az eredeti rendszerünket, amire a nagyevangelizációinkon szükség van - és újra szét tudjuk bontani 5 részre, amikor újra sok különálló kampányt tartunk egy időben. Ez nagymértékű rugalmasságot és mozgékonyságot biztosít számunkra a jövőben.

Winfried Wentland
CfaN missziómező igazgató

Mi a missziómezőn használt felszerelésünk legfontosabb eleme?

Kétség sem férhet hozzá, hogy a generátor! Afrikában nincs meg az a luxus számunkra, hogy egyszerűen csak bedugjuk a dugót a konnektorba. Itt nem áll rendelkezésre megbízható áramforrás. Legtöbbször egyáltalán nincsen bevezetve az elektromos áram az evangelizációnk helyszínén. De még ha rendelkezésre is áll az ára, mindig fennáll a veszélye az áramkimaradásnak, vagy az áramerősség ingadozásának, ami végzetes lehetne a felszerelésünkre nézve.

Éppen ezért, most már sok éve, saját áramfejlesztőt használunk, amely minden áramigényünket biztosítja. Áram nélkül az evangélium nem hallható, és nem látható. Vagyis, ez az alapja minden másnak.

A generátor esetében nem úgy van, mint mondjuk a színpad állványzatánál vagy a színpad fa burkolatánál, amiket szétszedve több kisebb színpadot tudunk felépíteni. Minden evangelizációs kampányhoz kell egy generátor! Ez hatalmas összegeket emészt fel, mivel az afrikai időjárási feltételek mellett a lehető legjobb minőségű áramfejlesztőket kell beszereznünk. Természetesen nagyon ügyelünk a generátorok megfelelő karbantartására.Ezt mi sem mutatja jobban, hogy még mindig használatban van egy olyan áramfejlesztőnk, amit 30 évvel ezelőtt hoztunk át Dél-Afrikából Nigériába, és a mai napig biztosítja a raktárépületünk áramellátását! Sőt, az a generátor, amely a nagyevangelizációinkon üzemben van, már több mint 20 éves.

Az új áramfejlesztők beszerzésére úgy tekintünk, mint ami egy befektetés a következő generációba, akik majd az evangéliumot hirdetni fogják! Jó kezekben évtizedekig használhatóak lesznek.

Nektek is hála, már majdnem félúton járunk!

Hittel teljes és odaszánt missziós partnereinknek hála, akik folyamatosan vetnek ebbe a szolgálatba még a világjárvány idején is, már majdnem a felét meg tudtuk vásárolni ezeknek a szükséges technikai eszközöknek. Hát nem csodálatos?

Izgalmas időket élünk! A hitünket használva "szaván fogjuk az Urat", és fokozzuk a tempót azért, hogy a történelem legnagyobb aratását megvalósítsuk. Mi készen állunk.

Szeretnénk kérni, hogy imádkozva kérdezd meg az Urat, hogy akarja-e, hogy anyagilag is hozzájárulj ennek a szükséges technikai változtatásnak a költségeihez. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy egyidőben különböző helyeken több százezer embernek hirdessük az evangéliumot. Ezzel az átalakított, megtöbbszörözött technikai rendszerrel a következő évtizedben - és talán még később is - egy időben egész régiókat fogunk tudni elérni az evangéliummal. 

Magyarországi számlaszámunk: OTP 11714051-21452354. A magyar számlánkra beérkező adományokat teljes egészében a CfaN afrikai munkáira használjuk fel. Minden adományt hálás szívvel köszönünk. 

Izgatottan tekintünk mindarra, amit Isten tenni fog. Úgy tekintünk ezekre a technikai felszerelésekre, mint az öt kenyérre és két halra az Úr kezében. Amit Isten ezekkel az egyszerű, gyakorlati eszközökkel tenni tud - és fog is -, az messze meghaladja mindazt, amit ma el tudunk képzelni. Drága lelkek milliói fognak csatlakozni hozzánk Isten trónja előtt egy nap, mostani befektetésünk eredményeként. Nincs ennél értékesebb az örökkévalóság szempontjából.

Afrika üdvözülni fog!

Veletek együtt az aratásban:

Daniel Kolenda, evangélista