Tűz konferencia és Vakmerő szeretet evangelizációs esték

Budapest Aréna, 2018. aug. 24-26.

ISTEN VAKMERŐ SZERETETE 

a magyar főváros, Budapest felé

A Christ for all Nations hivatalos beszámolója


Az augusztus 24. és 26. között tartott CfaN Tűz konferencia és Vakmerő szeretet evangelizációs kampány újra bizonyította, hogy Isten munkája nem korlátozódik Afrikára.
Budapest legnagyobb csarnoka valódi szentéllyé változott erre a három napra, ahol hívők sokasága magasztalta Jézus nevét. Daniel Kolenda evangélista és kiemelkedő vendégszolgáló csapat - Todd White, Peter Vandenberg, Russell K. Benson, Ben Fitzgerald, Jean-Luc Trachsel és Eric Gilmour - aktuális és fontos üzenetei gyújtottak tüzet a magyar hallgatóság szívében, akik nyitott szívvel fogadták Isten hívását - és mondtak nemet a képmutatásra és az emberektől való félelemre, és igent a szolgálatba és elhívásba való belépésre. Hisszük, hogy az Úr megerősítette őket a szellemi identitásukban minden szinten. 


Kiemelt média figyelem az evangelizáció felé

A rendezvény hatalmas média figyelmet kapott, számos interjú készült és a magyar M1 közszolgálati televízió híradója élőben jelentkezett be az Arénából. A Kossuth Rádió riportere arra kérte Peter Vandenberget, hogy ossza meg a hallgatókkal az evangéliumot, és ez azt eredményezte, hogy maga a riporter is befogadta Jézust mint személyes megváltóját! Semjén Zsolt úr, a magyar kormány miniszterelnök-helyettese is tiszteletét tette a konferencián. Üdvözölte az előadókat és a bizottsági tagokat, akik aztán imádkoztak is érte, megáldva őt és a magyar kormányt is. Egy másik emlékezetes pillanat a konferencián az volt, amikor egy hatalmas magyar zászló fölött - amelyet 30 magyar lelkész tartott a széleinél a színpadon - imádkoztunk közösen Magyarországért.

Krisztus Testének egysége a lelkek üdvösségére vezet

A kemény munka, az előkészületek, százak és ezrek imája és hite csúcsosodott ki a két esti evangelizációs alkalmon, ahol Daniel Kolenda hirdette az evangéliumot két kristálytiszta, felkent üzenettel a magyar közönségnek. A megtérésre hívásra sok százan felemelték a kezüket és imádkozták Daniellel a megtérők imáját. Jóval több mint 1450 döntési kártyát gyűjtöttünk össze, amely több mint 10%-a a két estén megjelent tömegnek. Ennyi tékozló fiú és lány tért vissza az atyai házba! Milyen dicsőséges pillanatok ezek!

Sokak szerint a különböző egyházak, mozgalmak és felekezetek ilyen széleskörű együttműködése önmagában is egy kiemelkedő csoda (vagy inkább jó gyümölcs) egy olyan országban, amely korábban inkább a széthúzásról volt ismert. Ahogy Kis-Katos Natália, a Szívbunker Gyülekezet társ-pásztora fogalmazott: „A Christ for all Nations szolgálata 'lerombolta' az elkülönülés falait Jézus nevében és segített hívőknek és nem hívőknek, valamint a helyi gyülekezeteknek felismerni az igazi identitásukat Krisztusban.”


Břetislav Šípek

Nemzetközi kampányigazgató és a CfaN csapata