Abeokuta, Nigéria

2019. november 7-10.

"És a királyok előtt szólok a te bizonyságaidról, és nem szégyenülök meg." Zsolt. 119:46

Daniel Kolenda szerdán az abeokutai királynak hirdette az evangéliumot. Este kezdődik a négynapos evangelizációs sorozat, amelyről részletes beszámolókat olvashattok majd itt, a Napi Gondolatokon. Imádkozzunk Danielért, hogy a Szellem erejével, jelek és csodák kíséretében hirdesse az üdvösség evangéliumát az abeokutai embereknek!

KIRÁLYOK ÉS KORMÁNYZÓK ELŐTT - ABEOKUTA, NIGÉRIA

Kedves Barátaim!

Ezen a héten a nigériai Abeokutában tartunk evangelizációs összejöveteleket. Én néhány napja érkeztem meg a városba, de evangélista-társaim már több mint hét hete tartanak összejöveteleket városszerte és a város körüli falvakban. Ez alatt az idő alatt 273 összejövetelt tartottak, amelyeken 77 879 lélek jött Krisztushoz - mindez a nagyevangelizáció kezdete előtt! Erre gondoltam, amikor elindítottuk a "Kétszeres Aratás Évtizedét"!

Amikor két nappal ezelőtt megérkeztem a városba, az út két oldalán hívők, pásztorok és püspökök üdvözöltek minket. Mindenki izgatott és tele van elvárással afelől, amit Isten ezen a héten cselekedni fog. Ezután elvittek a kormányzó rezidenciájába, ahol megoszthattam az evangéliumot a kormányzóval (aki maga is újjászületett hívő) és teljes kabinetjével. Utána a király palotájába voltunk hivatalosak, akinek szintén elmondhattam az evangéliumot. Elmondtam a királynak, hogy én egy másik Királyt képviselek - nem akármilyen királyt -, hanem a Királyok Királyát és az Urak Urát! Ott a palota tróntermében több vezetőt is az Úrhoz tudtam vezetni! Micsoda fantasztikus kezdés!

Az evangelizáció első két estje csodálatosan alakult. Az első esti tömeg kétszeresére duzzadt a második estére, és mindkét este sok ezren fogadták be Jézust a szívükbe. Sok erőteljes csodát is láthattunk:

- Egy bal szemére három éve vak idős férfi újra látott!

- Több asszony is bizonyságot tett arról, hogy a mellükben levő fájdalmas kinövések az ima alatt hirtelen eltűntek!

- Egy fiatalember, aki hat éve elveszítette a hangját, hangosan énekelt a színpadon, dicsérve Istent és hálát adva neki! A tömeg becsatlakozott az éneklésbe, csodálatos pillanatokat teremtve ezzel.

- Egy másik fiatalember, aki a jobb fülére siket volt, most meggyógyult.

- Sokan bizonyságot tettek különböző fájdalmakból való gyógyulásról; hát, nyak, kar, kéz vagy a test más részeit érintő bénulásból.

- Tegnap este az ismeret beszédét kaptuk valakiről, akinek a nyakában volt kinövés. Éreztem, hogy fájdalmas, és hatással van a személy beszédképességére. Ma este előrejött egy hölgy, aki elmondta, hogy évek óta szenvedett a torkában levő kinövéstől, ami miatt a beszéd is nagyon fájdalmas volt számára. Előző este - tehát amikor az ismeret beszéde elhangzott - a betegekért való imák alatt a kinövése hirtelen eltűnt, és most teljesen jól van! Teljes erejéből kiáltotta, hogy "Köszönöm, Jézus!"

Holnap reggel Peter Vandenberg és jómagam szolgálunk a Tűz konferencia záróalkalmán itt, Abeokutában. Kérlek, imádkozzatok velünk együtt a Szent Szellem hatalmas kiáradásáért a több ezer résztvevő pásztor és vezető életére!

Folyt. köv.

Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda evangélista

és a teljes CfaN szolgálócsapat

...