2020-as látás

Magunkévá tenni a mennyei látást

Az egyik dolog, amit mindig is szerettem és csodáltam Reinhard Bonnkéban, hogy szellemileg előrelátó ember volt. Előrelátó és előre gondolkodó. Emlékszem, Reinhard nem egy alkalommal, a mondatának közepénél megállt prédikálás közben, felém fordult, miközben az első sorban ültem, ujjával rám mutatott és parancsoló hangon ezt mondta nekem: "Daniel, neked nem az a dolgod, hogy az én hagyatékom gondozója legyél! Az evangéliumot hirdesd!" Ez volt az ő intése felém.

Amit akkor mondott - és ezt valóban sokszor elmondta -, azt jelentette, hogy ez nem az ő nevéről vagy az ő örökségéről szól. Nem arról szól, hogy valamiféle emlékművet állítsunk neki. Bár szeretjük Reinhardot, és sohasem akarjuk elfelejteni, milyen rendkívüli hatással volt az élete és szolgálata egész nemzedékek életére, de leginkább azzal tisztelhetjük az emlékét, ha abban a szellemben haladunk tovább, ami az ő életét is jellemezte, és aminek a lényege a lélekmentés mennyei látása volt.

Így pedig - azt gondolom - helyénvaló a Reinhardnak való tisztelet kifejezéseképpen, hogy beszéljek annak a szolgálatnak a jövőjéről, amit ő alapított, és amibe egész életét belefektette. Reinhard már az Úrnál van, de ez nem a vég - csak most kezdünk bele igazán!

A Kétszeres Aratás Évtizede

1987-ben a Christ for all Nations (Krisztus Minden Nemzetért), a helyi gyülekezetekbe való beépülés céljából, elkezdte regisztrálni az új megtérőket, akik az evangelizációink során nyertek üdvösséget. Harminc évvel később, 2017-ben ez a szám elérte a 75 milliós mérföldkövet. Ez volt az a pont, amikor az Úr elkezdett nekem világosan beszélni a "Kétszeres Aratás Évtizedé"-ről. Más szóval, ha hittel megragadjuk ezt a kijelentést, látni fogjuk, hogy míg az első harminc évben 75 millió ember nyert üdvösséget, ez a szám meg fog duplázódni, és a következő tíz évben 150 millió embert fogunk látni Krisztushoz jönni!

Nos, ha azt gondoljátok, hogy a 150 millió lélek hihetetlenül hangzik, nem vádollak érte titeket. Elismerem, hogy emberileg nézve ezek elképesztő számok. De akár hiszitek, akár nem, nem ezek voltak a legizgalmasabbak számok, amiket az Úr mutatott nekem. Hiszem, hogy a következő évtizedben Isten használni fogja a CfaN-t, hogy elindítsa a világtörténelem legnagyobb evangelizációs mozgalmát, amelyben Reinhard Bonnkéhoz hasonló férfiak és nők ezrei fognak felkelni és hirdetni az evangéliumot az egész világon Jézus visszajövetele előtt. Halleluja!

A Szent Szellem sokszorosítása

Talán azt kérdezitek: "Hogyan lehetséges ez? Minden eddiginél nagyobb evangelizációkat terveztek rendezni? Vagy minden eddiginél többet?" Erre a válasz tulajdonképpen "Igen". Minden eddiginél több kampányt fogunk szervezni ebben az évben. Azt is hiszem, hogy látni fogjuk a legnagyobb létszámú evangelizációt is, amit valaha láttunk. Hiszem, hogy még ebben az évben az afrikai kampányok egy új szintre jutnak; és igazán izgalmas dolgok történnek most ezen a fronton. Ráadásul - és ez az, amiről valójában beszélni szeretnék -, az Úr azt mutatta nekem, hogy ezek az eredmények nem puszta hozzáadás által fognak jönni, hanem a megsokszorozás által. Evangélisták ezreinek a képzésével, felkészítésével és elindításával fogjuk megsokszorozni erőinket. Valójában már csináltuk ezt kicsiben az elmúlt pár évben; és az eredmény, amit láttunk, megdöbbentő.

Evangelizációs kamionok és a kampányt megelőző evangelizációk

Az aratást sokszorozó stratégiánk többrétegű, de például: Afrikában a profi technikusokból álló csapatunk megépített egy méretre szabott, mozgó kampányelemekből álló flottát - 'Gospel' kamionoknak (Evangelizációs kamionok) becézve őket. Ezek arra lettek tervezve, hogy emelvényként szolgáljanak az evangélistáinknak olyan helyeken, amiket sohasem tudnánk a tömegrendezvényeinkkel elérni. Így ők falvakban, piactereken, iskolákban, árvaházakban és utcasarkokon hirdetik az evangéliumot - gyakorlatilag bárhol és bárkinek. Ezek az evangelizációk célzottan néhány héttel a nagyevangelizációnk előtt történnek, mintegy azok felvezetéseként.

Nakuruban, Kenyában a város lakosságának több mint egyharmada jelent meg az utolsó esti összejövetelen. Elképesztő volt! Viszont még mielőtt megérkeztem volna, 7 héten keresztül, a kampány felvezetéseképpen egy kis evangélistákból álló csapatunk a helyszínen volt és hirdette az evangéliumot, napi 32 (!) kisebb evangelizációt tartva. Azon a kampányt megelőző hét héten összesen 611 alkalommal szolgáltak, és több mint 200 000 embert vezettek Krisztushoz!

Hiszem, hogy közel vannak azok a napok, amikor több ember fog megtérni az evangelizációs kampányok előtt, mint közben - nem azért, mintha a kampányok kicsik lennének, hanem mert az evangélium hirdetésének egy olyan hulláma lesz a kampányok körül, hogy tulajdonképpen egy önmaguknál nagyobb dolognak a katalizátorává válnak.

A nakurui evangelizáció csak az egyike volt az ilyen kampányt megelőző eseményeknek, amiket már az elmúlt két évben is szerveztünk különböző városokban, mint Lomé Togóban, vagy Ogbomosho, Port Harcourt és Abeokuta Nigériában. Egy pár tucat evangélistát már kiképeztünk és elindítottunk a "Kétszeres Aratás Évtizede" sokszorozó stratégiája során, és ennek eredményeképpen százezrek tértek meg - de ez még mindig csak a "próbaüzemmód" volt! Most, 2020-ban, a Kétszeres Aratás Évtizedének a stratégiája már élesben megy.

Evangélisták képzése a Bakancstáborban

2020 januárjában elindítottunk egy teljesen új, 6 hónapos evangelizációs képzést, az úgy nevezett Bakancstábort a floridai Orlandóban. Jelentkezők százai közül választottuk ki azt az ötven férfit és nőt, akikről hisszük, hogy Isten küldte őket. Fel fogjuk készíteni és ki fogjuk küldeni őket a missziós mezőkre. Ezek már egy sokkal nagyobb látás első gyümölcsei. Terveink szerint 2030-ra 20 000 evangélistát fogunk ilyen módon kiképezni.

Tíz város két hét alatt - A Tízváros Művelet

Szintén ebben az évben egy olyan vadonatúj kezdeményezést fogunk elindítani, amit "Tízváros Művelet"-nek neveztünk el. Eredeti nevén "Operation Decapolis", ahol a decapolis jelentése "tíz város". Együttműködve az általunk kiképzett evangélistákkal, egy kéthetes periódus alatt tíz városban fogunk tíz evangelizációs összejövetelt tartani - mindezt a mi normál kampányainkon kívül.

Ez azt jelenti, hogy ebben az évben - vagyis a Reinhard Bonnke halálát követő évben - az a szolgálat, amit ő alapított, több kampányt fog levezényelni, mint valaha, nagyobb kampányokat, mint valaha, és több ember megtérésének lesz tanúja, mint valaha ezelőtt! Lehet-e ennél megfelelőbb tisztelgés alapítónk élete és öröksége előtt? Hiszem, hogy Reinhard is ezt szeretné. Ez az, amiről mindig is beszélt: a jövő és az aratás. Az elkövetkező időszakban Isten használni fogja ezt az elképesztő szolgálatot, amibe Reinhard és sokan mások is egész életüket belefektették, hogy elindítsák a Szent Szellem által erővel felruházott evangélisták új nemzedékét.

Mellettünk vagytok?

Fantasztikus lesz, és megragadva az alkalmat arra kérlek, hogy imádkozzatok értünk, és álljatok mellettünk, ahogyan még soha ezelőtt. Ez egy meghatározó pillanat ebben a szolgálatban. Sokan közületek évekig, talán évtizedekig támogattátok Reinhard Bonnkét. Továbbra is fogtok minket támogatni, amint mi folytatjuk a pokol kifosztást és a menny benépesítését az evangélium által? Szeretünk benneteket, és köszönjük.

A legjobb még hátravan!

Daniel Kolenda evangélista

és az egész CfaN csapat