45 ÉV - 45 TÉNY

Reinhard Bonnke 1974 decemberében alapította meg evangelizációs szervezetét, amelynek a Christ for all Nations, magyarul a Krisztus Minden Nemzetért nevet adta. Idén ünnepeljük a CfaN fennállásának 45. évfordulóját, ezért úgy döntöttünk, hogy 45 napon keresztül 45 tényt osztunk meg  a CfaN történelméből, természetesen sok-sok kép felhasználásával. Reméljük, érdekesnek találjátok!

ÚJ BIBLIATANULMÁNY!

Az elkövetkező két hónapban, ha az Úr engedi és élünk, naponta szeretnénk megosztani veletek Daniel Kolenda: Félelem elleni vakcina című 60 napos bibliatanulmányát azzal a hittel, hogy a ránk zúduló negatív hírekkel szemben hit-védettséget nyerjünk, és a nehéz napokból megerősödve, bizonyságokkal teljesen tudjunk kijönni!

ÚJ BIBLIATANULMÁNY!

Figyelmetekbe ajánljuk Daniel Kolenda: Sárkányok leölése című 5 napos bibliatanulmányát a bűn elleni harcról a bible.com olvasási tervei között: https://www.bible.com/hu/reading-plans/18978

Drága testvéreink Krisztusban!

A Bonnke család szomorú szívvel tudatja, hogy Reinhard Bonnke hazaköltözött az Úrhoz. Békében hunyt el, családja körében 2019. december 7-én.

Hatvan éven át hirdette Krisztus dicsőséges evangéliumát a nemzeteknek.

„Nagy és csodálatos mindaz, amit teszel, Mindenható Úr Isten! Igazság és igazságosság minden tetted alapja, Nemzetek Királya! Ki ne tisztelne téged, ki ne dicsérné neved? Mert egyedül te vagy SZENT! Minden nép hozzád fog jönni, hogy imádjon téged, mert világosan meglátják igazságos ítéleteidet.” Jelenések 15:3-4

Krisztusban:

Ani Bonnke és a család


DANIEL KOLENDA 2020-AS LÁTÁSA

A 2020-AS ÉV ELSŐ EVANGELIZÁCIÓJA

Warri, Nigéria, 2020. február 13-16.

Muszlimnak születve, vallását megtagadva 

Mohamed Haruna egy muszlim családban született a nyugat-afrikai Ghánában. Gyermekkorában tanult a vallásról, de a szíve nyughatatlan volt. Úgy érezte, kell lennie valami többnek, valaminek, ami hiányzott az életéből. Isten megismerésére vágyva megpróbált átpártolni az iszlámtól a kereszténységre, de a Jézussal való személyes kapcsolat híján hamarosan visszatért az iszlám hitbe. Bár hitte, hogy Isten létezik, nem találta meg a módját, hogy igazán megismerje Őt.

Ahogy telt az idő, kezdte reményét veszíteni abban, hogy bárki képes megismerni Istent. 2003-ban nehéz szívvel úgy döntött, hogy hátat fordít minden vallásnak. Többé már tesz úgy, mintha hívő volna. Ennek a döntésnek aztán rettenetes következményei lettek számára, mert ezt a tágabb családja - és a falusi közösség, amelyhez tartozott - nem tudta elfogadni. Hirtelen mindenkitől elutasítva találta magát, feleségét és két gyermekét kivéve. Az élete meddővé és magányossá vált. Az ezt követő években Mohamed mély depressziótól szenvedett.

Elszigetelve, dühösen és összezavarodva

Aztán a dolgok még rosszabbra fordultak. 2010-ben Mohamed fokozatosan elvesztette a hallását, majd végül teljesen megsiketült. A világa beszűkült. Nehézzé vált kőművesként munkát találnia, mivel nem tudott megfelelően kommunikálni. Ha valaki akart valamit tőle, fizikailag kellett megérintenie, hogy odafigyeljen. Mindenét gyógyszerekre költötte, de semmi nem segített, és végül igyekezett hozzászoktatni magát az elszigetelt és néma élethez.

Csak egy biztonságos hely az alváshoz

Így érkezett el 2013 novemberéhez, amikor elhatározta, hogy felutazik Accrába, a fővárosba, hogy meglátogassa a féltestvérét. A látogatás utolsó napja november 9-e volt, és úgy tervezte, hogy vonattal utazik haza szülővárosába, Gumbagába. De a körülmények visszatartották őt, és mire a vasútállomásra kiért, a vonat már elment.

Belenyugodva a helyzetébe, megpróbálta számba venni, hogy hol tudná biztonságosan eltölteni az éjszakát, és eszébe jutott Accra közkedvelt központi tere, a Függetlenség Tere. Az egész napos gyaloglástól már kimerülve érkezett meg a térre, ahol talált egy üres padot, amire lefeküdt. Mivel siket volt, fogalma sem volt arról, mit keres az a hatalmas tömeg a téren, de nem is érdekelte ez. A CfaN evangelizációs összejövetelének zaja nem zavarta. Nem hallott semmit, így hamar elaludt.

Váratlan és ki nem érdemelt kegyelem

Hirtelen felriadt álmából. Mohamed arra ébredt, hogy a fülében valami váladék van. Ahogy az ujjával eltávolította a váladékot, a fülei pattogva megnyíltak! Visszatért a hallása! Az első hangok, amiket két év csend után meghallott, egy prédikátor hangja volt, aki éppen a betegekért imádkozott. Mohamed alig akarta elhinni, ami történt vele. De azt tudta: Jézus Krisztus az imént meggyógyította őt! Futva keresztülvágott a tömegen, egészen a színpadig, hogy elmondja, mi történt vele. Az érzelmektől uralva remegve állt Daniel Kolenda előtt, arcán csodálkozással. „A nevem Mohamed...” - kezdte, majd elmondta a történetét. „Én nem is akartam idejönni! Nem imádkoztam, nem csináltam semmit. Felkeltem - és most hallok!”

Daniel megkérdezte Mohamedet, hogy tudja-e a nevét annak, aki meggyógyította őt. „A mindenható Isten követe... Jézus” - válaszolta. A döbbenettől még mindig felkavarva Mohamed nehezen találta a szavakat annak leírására, ami történt vele. Daniel ekkor elmagyarázta Mohamednek és a tömegnek, hogy „Jézus nem csak egy követ. Ő az élő Isten Fia. Ő az út, az igazság és az élet!”

"Mondják el a feleségemnek - Jézus az Isten Fia!"

A beszélgetés végére Mohamed azt szerette volna, hogy az üzenet eljusson a feleségéhez. Izgatottsággal a hangjában bejelentette a szülővárosa nevét, és azt mondta: „Ha valaki ismer engem... mondja el a feleségemnek, hogy Jézus az Isten Fia!” A tömeg dicséretben tört ki. Nem volt még olyan futball csapat, amelyik ilyen ovációt kapott volna! Az emberek ugráltak és táncoltak és kiabáltak örömükben! Sok év után Mohamed végül megismerte az igaz Istent. Most már hallja a Jó Pásztor, Jézus hangját, és örömmel követi Őt. És az az üzenet, amit hangosan kiáltott a színpadról a feleségének, ugyanaz az üzenet, amit most már a világnak is hirdet: Jézus Krisztus Isten egyetlen Fia. Egyedül Ő jelenti ki az Atyát, gyógyítja meg a testet és menti meg a lelket!

Bátorodjék fel a hited!

Azért imádkozom, hogy ez a bizonyságtétel megérintse a szívedet, és bátorítson a hitedben ma. Nem számít, milyen élethelyzetben van éppen, nem számít, milyen nehéz emberileg nézve az életed jelen pillanatban, vesd a hitedet az Isten Fiába! Jézus jól tudja, hol vagy és mire van szükséged. Ez nem rajtunk múlik, nem azon, hogy milyen jók vagyunk, milyen okosak vagyunk, vagy milyen keményen próbálkozunk. Egyedül azon múlik, hogy kicsoda Jézus. Egyedül az Ő kegyelmén múlik, amit soha nem tudunk kiérdemelni, ezért ingyen adja nekünk a változhatatlan Isten!

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.” Jakab 1:17

Veletek együtt Jézusért:

Sam története - Fegyencből prédikátor

Jézus folyamatosan azon munkálkodik, hogy életeket változtasson meg. Az a pillanat, amikor valaki eldönti, hogy Őt követi, nemcsak régi életének végét jelenti, hanem egy egészen új életnek a kezdetét is. És amikor valaki valóban megtapasztalja ezt a csodálatos megújulást, nem tud ellenállni, hogy világgá ne kürtölje! 

Samuel Murrombe börtönben volt, amikor Jézus üdvözítette és fenekestül felforgatta az életét - és most ezreknek hirdeti az evangéliumot. 

Szeméttelepből szent föld

Ma képzeletben magammal szeretnélek vinni téged. Olyan helyre utazunk, amit a világ nemcsak elfelejtett, hanem el is utasított. El kell mondanom ennek a helynek a történetét, ami gyönyörűen bemutatja az evangélium megváltó erejét, és az Atya végtelenül nagy, végtelenül mély szeretetét felénk. 

A képre kattintva tovább olvashatod a történetet!

2019. szeptember 4-7. között Pensacolában rendezik a Gyújtsd meg újra tüzed! konferenciát, ahol Daniel Kolenda mellett jelen lesz John Arnott, Claudio Freidzon, Heidi Baker, Carlos Annacondia, John Kilpatrik, Rodney Howard-Brown, Todd White és sokan mások, akiket Magyarországon is ismerhettek.

A Szent Szellem ajándéka 


PÜNKÖSD NEM A MÚLT

Az ígéret, amit Jézus a tanítványoknak adott, ugyanaz az ígéret, amit ma mindnyájunknak ad. Pünkösd egy szünet nélküli, állandóan történő esemény.  

Személyes húsvéti üzenet Daniel Kolendától:

NE AZ ÉN AKARATOM LEGYEN MEG, HANEM A TIED!

Ahogy húsvétra készülünk, szeretném, ha gondolatban elkísérnél a Gecsemáné kertjébe. Közelítsük meg ezt a csodálatos helyet tisztelettel és áhítattal! 
LOMÉ, TOGO - 2019. március 29 - 31.

Nemrég fejeződött be evangélizációs kampányunk Togó fővárosában, Loméban. Nagyon különleges megtapasztalásaink voltak. A világnak azon részén vagyunk, ahonnan a vudu (woodoo) származik. Éppen ezért rengetegen gyakorolják a varázslást és az animizmust errefelé. 


CfaN PORTRÉK: PETER ÉS EVANGELINE VANDENBERG

Kérlek benneteket, hogy olvassátok el a vele készült interjúnkat, ismerjétek meg ezt a kedves házaspárt és Peter látását a szándék és látás kapcsolatáról. 

FŐUTAKON ÉS MELLÉKUTAKON

Már bizonyára tudatosult bennetek, hogy a szívünk a CfaN-nál egyetlen vággyal ég, ez pedig az, hogy lássuk a nagy missziós parancsot megvalósulni! Jézus azt mondta, menjünk, ezért mennünk kell, és ennek eredménye, hogy a CfaN megalakulása óta több mint 78 millió embert láttunk Krisztushoz térni. De jóllehet csodálatos visszatekinteni erre, a tekintetünk nem a múltba réved, hanem előre a jövőbe! Sokkal inkább foglalkoztatnak minket azok a hatalmas tömegek, akik még ezután fognak az Isten Királyságába bekerülni. Erről, róluk szól a „Kétszeres Aratás Évtizede”.VISSZATEKINTÉS A 2018-AS ÉVRE

Összeállítottunk neked egy éves beszámolót a munkánkról. Utazz velünk Afrikán keresztül Budapestre és a világ számos más részére, és lásd meg a saját szemeddel, mit tett az Úr! Mindezt csak a ti támogatásotokkal tudtuk megvalósítani. 

Köszönet érte! 

Budapesti Tűz konferencia 2018

Nagyon hálásak vagyunk a Tűz18 konferencia igehirdetőinek - Daniel Kolendának, Todd White-nak, Eric Gilmournak, Ben Fitzgeraldnak, Russell K. Bensonnak, Jean-Luc Trachselnek és Peter Vandenbergnek - azért, hogy Istenre figyelve igen aktuális, időszerű üzeneteket osztottak meg a Szent Szellem erejével és kenetével a magyar eklézsiával. Sok kijelentést, az igehelyek mélyebb megértését és szabadulást nyertünk a hirdetett üzenetekből.

Valóban Istenből szóltak Istenről a Krisztusban.