Harare, Zimbabwe

2017. június 22-25.

Egy boszorkánydoktor elfogadja Jézust - Harare, Zimbabwe - Záróest

Kedves barátaim!

Nemrég ért véget az evangélizációs kampányunk a zimbabwei fővárosban, Hararéban. A szoktatlanul csípős hideg ellenére a ma esti tömeg megduplázódott az előző napihoz képes. A kormányzat vallásügyi minisztere a héten két esti összejövetelünkön is jelen volt. Ez egy kiemelt esemény volt ebben a városban, ami nagyon sok figyelmet kapott. Az alkalmainkat élőben közvetítette több rádióállomás. Úgy tűnik, mindenki hallott arról, ami itt történik.

Ma este, az összejövetelről távozóban egy fiatalember jött oda hozzám és azt mondta: "Én is evangélista vagyok, és szeretném kérni az engedélyedet, hogy elkezdjem prédikálni az igehirdetéseidet!" Ez nagyon felvillanyozott! Azért imádkozom, hogy az Úr támasszon sok evangélistát itt Zimbabwe-ban, és hogy az a munka, amely elkezdődött ezen a héten, folytatódjon tovább helyi szolgálókon keresztül.

Néhány nagyszerű vendégszolgálót hívtam magammal erre a hétre. John Wilds tiszteletes csodálatos, felkent módon vezette a dicsőítést, és Tamryn Klintworth evangélistával igével is szolgáltak a TŰZ konferencián, illetve imádkoztak a betegekért. Nagy áldás volt mindkettőjük szolgálata!

A ma esti záróalkalmon több ezren fogadták el Jézust, és sok csodálatos gyógyulás történt, különösen sánták és bénák gyógyultak meg nagy számban. Túl sok csoda történt ahhoz, hogy mindegyikről beszámoljunk.

Az egyik helyi vezető előző este odahozta hozzám az édesapját, hogy imádkozzak érte, mert sánta volt. Ma napközben ez a vezető elmondta nekem, hogy az édesapja valójában egy ismert boszorkánydoktor, aki az ima alatt meggyógyult, de még nem fogadta be Krisztust. Kértem, hogy hozza el az édesapját az esti alkalomra, hogy tudjak vele beszélgetni. És valóban, az összejövetel legvégén tudtam vele négyszemközt szót váltani, és elmondtam vele a megtérők imáját. Milyen csodálatos bizonyság! Egy boszorkánydoktor, aki meggyógyul és megtér! És ő csak egy a sok ezer élet közül, akiket az Úr megérintett ezen a héten.

A következő afrikai evangélizációs kampányunk ősszel lesz a nigériai Lagosban. Ez lesz Reinhard Bonnke "Búcsú kampánya" Afrikában. Hatalmas tömegeket várunk erre az alkalomra, és hiszem, hogy ez a nyugat-afrikai szolgálatunk egy új kezdetét fogja bevezetni, amikor soha nem látott méretű tömegek lesznek az alkalmainkon. Kérlek, imádkozzatok ezért az alkalomért is. Nagy munka vár még ránk!

Köszönjük az ima és az anyagi támogatásotokat. Öröm van a mennyben!

Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda evangélista,
és a teljes CfaN csapat

Halálos balesetek - Harare, Zimbabwe - 2. nap

Ma este, útban hazafelé az összejövetelről, egymás után három baleset mellett haladtunk el. Az ittas vezetés sok halálos balesethez vezet az utakon itt. Soha hasonlót még nem láttam. Az egyik balesetnél láttunk egy holtestet arccal lefelé feküdni az úttesten üvegszilánkok között. A másik helyen testrészek voltak szétszóródva az utcán. Azokra a családokra gondoltam, akik gyászolni fognak. Vajon hova jutottak ezek az eltávozott lelkek? Az élet törékenysége, a világunk megtörtsége és az evangélium hirdetésének sürgőssége szorította össze a szívemet, miközben ezeket láttam.

Ezek a hátborzongató látványok éles ellentétben álltak azzal a gyönyörű képpel, ami csak percekkel korábban tárult a szemünk elé az evangélizáció helyszínén, ahol sokezren fogadták el Jézus Krisztust mint személyes megváltójukat, és sok nagyszerű gyógyulás történt! Démonizáltak szabadultak meg, egy asszony, aki három éven keresztül meggörnyedve járt, felegyenesedett, kinövések tűntek el, és még sok más csoda történt. Eközben a Sátán is szedi az újabb áldozatait. Ezek azok a párhuzamos valóságok, amiket keresztényként tapasztalunk. Egy olyan világ kellős közepén hirdetjük Jézus Krisztus evangéliumát, amelyet szétszakít a bűn és a halál. Fényt és világosságot hozunk a sötétségbe, és a pokol kapujában ajánljuk fel az embereknek az Isten országát! 

És ez a lényeg: a világnak szüksége van Jézusra, és az idő rövidre van szabva. Ezért vagyunk itt. Ezért tesszük, amit teszünk. Ezért utazunk, szervezünk, ezért prédikálunk. Köszönöm, hogy továbbra is imádkoztok értünk!

Veletek együtt az evangéliumért!

Daniel Kolenda evangélista

és a teljes CfaN csapat

VISSZATÉRÉS 31 ÉV UTÁN - Harare, Zimbabwe - Nyitónap

Kedves Barátaim!

Ma este tartottuk az evangélizációs kampányunk nyitóalkalmát itt Zimbabwe fővárosában, Hararéban. Afrikai viszonyok között nagyon hideg van, mindössze 3° C, mégis fantasztikus, hogy reggel és este is az emberek jönnek, és készek órákat állni a hidegben, hogy hallják az üzeneteket. Semmi nem mutatja ennél jobban az igazság utáni óriási éhségüket. 

Szervezetünk, a Christ for all Nations (Krisztus Minden Nemzetért) legutóbb 31 évvel ezelőtt járt Hararéban. Akkor Isten sok csodálatos dolgot cselekedett, de van egy várakozás bennünk, hogy ezen a héten még hatalmasabb dolgokat fogunk látni! Ma este ebből kaphattunk egy kis ízelítőt: a nyitóalkalmon sokezren adták át az életüket Jézusnak, és sokan meggyógyultak a betegségeikből. 

  • Egy idős asszonynak a karja részlegesen mozgásképtelen volt. Nem tudta a vállánál magasabbra emelni a karját. Ma este, a betegekért való ima közben teljesen meggyógyult.
  • Egy férfi, akinek az elmúlt 21 évben egy öklömnyi daganat volt a gyomrába, elmondta, hogy a daganat hirtelen eltűnt a testéből, miközben imádkoztunk!
  • Az alkalom alatt az Úr az ismeret beszédét adta valakiről, akinek erős fájdalom van a jobb csuklójában. Egy fiatal hölgy előrejött, és mondta, hogy ő az, és bizonyságot tett, hogy a fájdalom teljesen elmúlt!
  • Egy másik fiatal nő a jobb fülére volt süket. Ma este újra tisztán hallott vele!

Ez csak néhány azokból a csodálatos dolgokból, amiket az Úr Jézus tett. Boldogok vagyunk, és alig várjuk, hogy holnap is átéljük mindezeket! Imádkozzatok értünk és a zimbabwei emberekért!

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista

és az egész CfaN szolgálócsapat