Daloa, Elefántcsontpart

2017. március 23-26.

Minden várakozást fölülmúló alkalom- Daloa, Elefántcsontpart- Zárónap

Kedves barátaim!

Néhány perccel ezelőtt ért véget valami egészen dicsőségesen a daloai evangélizációnk, minden várakozásunkat fölülmúló és meghaladó módon! Ahelyett, hogy egy hosszú beszámolót írnék, inkább készítettünk egy felvételt ma délután a helyszínen. Hiszem, hogy áldás lesz a megtekintése:

A beszámolóban láthattok egy fantasztikus látképet is a ma esti tömegről. Az alkalomra jövet, észrevettük, hogy a konvojukat egy másik úton viszik. Hamarosan láttuk ennek az okát is: a hatóságok lezárták az utakat mindkét irányból a helyszín felé, hogy az alkalomra érkező tömeg biztonsággal haladhasson. Olyan volt az egész, mint a Times Square szilveszter éjszaka.

Újra azt láthattuk, hogy Jézus csodálatos dolgokat cselekedett. Köszönjük, hogy imádkoztatok értünk végig a hét során. Hamarosan - a megtérő kártyák összeszámolását követően - beszámolok arról is, hogy hányan adták át az életüket Krisztusnak.

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista

valamint az egész CfaN szolgálócsapat

Életem egyik legdrágább pillanata - Daloa, Elefántcsontpart - 3. nap

Kedves Barátaim!

Kísérletet sem teszek arra, hogy leírjam, milyen volt a ma esti légkör. Szavakkal úgyis leírhatatlan! Még ez a kis videó sem képes bemutatni, de azért szánjatok rá egy percet, hogy megnézitek. A telefonommal készítettem a színpadról, miután imádkoztam a betegekért és a Szent Szellem kiáradásáért. Ha ez nem az a "kibeszélhetetlen és dicsőült öröm", amiről az Ige beszél, akkor nem tudom, mi az (a videó a szöveges rész alatt található).

Miközben ott álltam a színpadon ebben a légkörben, mindenfelé csodák történtek. A tömeget egyre inkább magával ragadta a lelkesedés és a hit. Mögöttem állt egy asszony, aki 6 évvel ezelőtt lett gyomorék egy elrontott nyaki műtét következtében. Ma este, több más sánta emberrel együtt, meggyógyult! Együtt táncoltunk és örvendeztünk. Olyan gyönyörű volt!

Nagyon sok más bizonyságtétel is elhangzott. Túl sok ahhoz, hogy az ember igazán felfogja a jelentésüket. Isten hatalmasan megrázza ezt a várost. Daloa soha többé nem lesz ugyanaz, ami volt!

Volt néhány fenyegetés, ami ért minket, de nem adtunk helyet a félelemnek, és Isten megvédett bennünket, és hatalmasan megmutatta magát, amint magatok is láthatjátok ezen a kis videón.

Köszönöm, ha imádkoztok értünk! Holnap lesz az utolsó nap, ezért kérlek, továbbra is fedezzetek be minket az imáitokkal.

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista

és az egész CfaN szolgálócsapat

Áldás eső - Daloa, Elefántcsontpart - 2. nap

A mai tűz konferenciánk reggel 6-kor kezdődött, még mielőtt a nap felkelt! Nagyon megindító látni a pásztorok és gyülekezeti vezetők éhségét, akik ilyen korán is eljönnek, sokan több kilométert is gyalogolva, csak hogy itt lehessenek. Éhesek az Isten Igéjére, és a menny érintésére. Peter van den Berg és Tyrone Gray testvér szolgáltak erővel és nagy áldással. Holnap kézrátétellel fogunk imádkozni minden vezetőért, hogy vegyék a Szent Szellem keresztséget. Ez számunkra mindig a hét egyik legfőbb eseménye.

Délután, órákkal az esti összejövetel előtt, elkezdett esni az eső, mintha dézsából öntötték volna. Az eső teljesen feláztatta a földet, sártengerré változtatva a terepet. Kíváncsian vártuk, ennek ellenére hányan jönnek el. Meglepetésünkre, nem hogy kevesebben lettek volna, hanem még a tegnapihoz képest szemlátomást többen is voltak! Jézus vérének erejéről prédikáltam, és megkértem Gary pásztort, hogy segítsen nekem a betegekért való imádkozásban és az átkok megtörésében. Sok csoda történt, ezek közül csak néhányat említenék:

  • Egy asszony, akinek a lába többszörösére megdagadt három éve, elmondta, hogy hirtelen - az imádság alatt - a duzzadás lement róla, és a lába visszaállt normális méretűvé!
  • Egy idős asszony, aki három hónapja megsüketült, visszanyerte a hallását.
  • Egy férfi már legalább 6 éve képtelen volt járni, most meggyógyult.

Sok más csodálatos bizonyságot is hallottunk..., túl sokat ahhoz, hogy egyenként leírhatnám.

Kérlek benneteket, hogy hordozzatok minket az imáitokban. A legjobb még ezután jön!

Legyetek áldottak!

Daniel Kolenda

Kihívások és nagy győzelmek - Daloa, Elefántcsontpart- Nyitónap

Nemrég ért véget az evangélizációs kampányunk nyitóestje itt, az elefántcsontparti Daloában. Fantasztikus volt a hangulat! Az ördög mindent megtett, hogy ez az evangélizáció ne jöjjön létre - ami jelzi egyben azt is, hogy az Úr nagy győzelmeket készített ezekre a napokra! Dacára mindannak a sok akadálynak, amit le kellett küzdenünk az elmúlt hetekben, valami különleges dolog történik itt, Daloában.

Kezdődött mindjárt az elefáncsontparti határon, ahol a felszereléseket a legutóbbi kampányunk helyszínéről elszállító munkatársaink nagy adminisztratív nehézségekbe ütköztek. Hat napon át várakoztak a szükséges engedélyekre. Múlt pénteken még mindig a határon voltak. Úgy volt, hogy aznap délután 5 órakor bezárják a vámirodát a hétvégére, és csak hétfőn reggel nyitják ki újra. Elérkezett az 5 óra, és még mindig nem kapták meg a papírokat. Ez azt jelentette volna, hogy nem érkeznek meg időben Daloába, és nem lesznek képesek elkészülni mindennel az evangélizáció kezdetéig. 5 óra után 10 perccel megérkeztek az engedélyek, és jóllehet az iroda már bezárt, csodával határos módon mégis átengedték a kamionjainkat a határon!

Amikor megérkeztek Daloába, egy újabb nagy nehézség várta őket: vita alakult ki annak a családnak a tagjai között, akik az evangélizáció helyszínéül szolgáló terület tulajdonosai voltak. Ennek az lett az eredménye, hogy az érvényes szerződés ellenére nem járultak hozzá, hogy használjuk a földjüket. Ez újabb komoly kihívás elé állította csapatunkat. Hol találhatunk egy másik területet, amely alkalmas több tízezer ember befogadására? Az összes plakátunkon, a TV és rádió hirdetéseinkben ezt a helyszínt adtuk meg. Végül találtunk egy másik helyet, de ott meg egy másik probléma merült fel.

A terület korántsem volt ideális: egy része kb. 3 méter magasságban szeméttel volt tele! Fantasztikus csapatunk, élükön Winfried Wentlanddal, azonnal munkához látott. Három buldózerrel megtisztították a terepet, kilenc kamionnyi szemetet szállítva el a helyi szeméttelepre! Két egész nap ráment a terület tisztává tételére, de még éppen időben elkészültek vele.

Szóval mindezen akadályoztatások és kihívások ellenére, amit minden irányból tapasztaltunk, amikor odaértünk délután, a terep zsúfolásig volt emberekkel! Nézzétek meg a képeket! 

Miután hirdettem az evangéliumot és imádkoztam a betegekért, sok csodás bizonyságtételt hallottunk:

  • Egy süketen született fiú, aki még soha nem beszélt és hallott, most elkezdett hallani! Még tanulnia kell a beszédet, de már - életében először - reagált az édesapja hangjára!
  • Egy asszony, akit 7 évvel ezelőtt ezelőtt elütött egy autó, és azóta sánta volt, ma este meggyógyult! Jézus meggyógyította őt, és a színpadon táncolt velünk és örömében kiáltozott. Milyen dicsőséges csoda!
  • Egy másik sánta ember, egy idős férfi 8 éve nem tudott járni, úgy meggyógyult ma este, hogy a színpadon szökdelt, ugrált és táncolt! Nem lehetett volna róla megmondani, hogy csak néhány perccel azelőtt még nyomorék volt! 

Jézus él, és ezt itt, Daloában is bizonyítja! És ez még csak a kezdet!

Van még egy kisebb kihívás, amit meg kell, hogy osszak veletek: ma reggel, miután véget ért a tűz konferencia nyitóalkalma, üzenetet kaptunk a polgármestertől, hogy a reggeli alkalmunk - amelynek helyszíne meglehetősen közel van a városházához - túl hangos, és ezért reggel 8-kor be kell fejeznünk. Ez azt jelenti, hogy holnap reggel 6 órakor kell elkezdenem prédikálni - még napfelkelte előtt. Ez számomra egy új kihívás lesz, de semmiképpen nem lehet akadálya annak, hogy elvegyük mindazt, amit az Úr eltervezett erre a hétre.

Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok értünk és a daloai emberekért! Mi pedig, leküzdve a felmerülő akadályokat, egy nagyszerű, történelmi hét elé nézünk, amikor nagyon sok lélek nyer új életet Krisztusban.  

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda

az egész CfaN szolgáló csapattal

A daloai evangélizációs kampány során dokumentált megtérések száma 101376 fő. Köszönjük, hogy imádkoztatok ezért az alkalomért, és figyelemmel követtétek az eseményeket! Folytatás a zimbabwei Harare városában június 22. és 25. között.