Reinhard Bonnke: 

Az utolsó afrikai evangélizációm

Évekkel ezelőtt egy idős, haldokló emberért imádkoztam. Hirtelen furcsa gondolatom támadt: "Én miért imádkoznék, ha az ő helyében volnék?" Nem kellett hosszan gondolkoznom, hogy válaszolni tudjak magamnak: Azt kérném, hogy adjon még erőt még egy utolsó nagy evangélizációs hadjáratra! Szeretném még egyszer teljesen odatenni magamat, és újra százezreket vagy még többeket vezetni a Krisztus keresztjéhez! Nincs ennél nagyszerűbb dolog!

Nem tudok elképzelni dicsőségesebb módot a futásom befejezésére, mint a harcmezőn utolsó pillanatig való küzdést a lelkekért. Kedves barátaim, az Úr meghallgatta ezt az óhajomat! Javában zajlik az afrikai búcsú evangélizációs kampányom előkészítése, és a szívemben, elhihetitek, óriási elvárások vannak e felé az összejövetel felé. Missziós szervezetünk, a Christ for all Nations, amely már több mint 40 éve tart Afrikában és a világ más tájain evangélizációs kampányokat, nemrég átlépte a történelmi mérföldkőnek számító 76 millió dukumentált megtérések számát! Halleluja!

Ezen az utolsó misszionárius úton én nemcsak gigantikus számú megtérést, gyógyulást és csodát szeretnék látni, hanem átadom az égő fáklyámat is evangélista-társamnak, Daniel Kolendának, és a következő generációnak. Az evangélizációs kampányra helyileg a nigériai Lagos városában kerül sor 2017. november 8. és 12. között. Természetesen nem ez lesz az utolsó afrikai kampányunk, de imádkozom, hogy visszatérésem segítsen abban, hogy egy újabb történelmi esemény legyen mind hatását, mind pedig a résztvevők számát tekintve, akár még a 2000-es szintén tartott milleniumi kampányunkat meghaladó mértékben is.

A mai napig az a 2000-es lagosi alkalom volt Christ for all Nations legnagyobb tömeget megmozgató rendezvénye. Akkor az öt este alatt 6 millió ember volt jelen, és 3,4 millió fölött volt azoknak a száma, akik jelezték, hogy döntést hoztak Krisztus mellett.

Szervezetünk vezetősége arra számít, hogy a novemberi összejövetel alatt még ennél is többen fognak válaszolni a megtérésre hívásra!

A kampány egyik kiemelkedő része lesz az "Égő fáklya átadása" elnevezésű Tűz konferenciánk (amelyre délelőttönként kerül sor), ahova sok ezer pásztort, evangélistát és gyülekezeti vezetőt várunk a világ minden részéről.

Ezek alatt az alkalmak alatt azt tervezzük, hogy ingyenesen kiosztunk több mint 300 ezer új könyvet. Azt szeretnénk, ha ezek a pásztorok nemcsak fellelkesülnének, hanem jobban felkészítetté és alkalmasabbá is válnának az evangélizációs szolgálatuk kiterjesztésére.

Ehhez a KULCS a SZENT SZELLEM! Szükségünk van arra, hogy odafigyeljünk a Szent Szellem hangjára, és ne maradjunk le arról, amit az Úr ezekben az utolsó időkben tesz.A Szent szellem kiáradása által Isten különleges módon gondoskodik a hívőkről ezekben az utolsó órában. Ezért hiszem azt is, hogy Ő indított fel arra, hogy írjak egy ÚJ KÖNYVET, amelynek címe: SZENT SZELLEM: Gyúlékonyak vagyunk vagy tűzállók? Ebben a könyvben néhány friss és erőteljes tanítást írtam le a Szent Szellemről. Azért írtam, hogy kihívást intézzek a könyv olvasói felé és inspiráljam őket arra, hogy merjenek hinni a bennük élő Szellem fantasztikus erejében. Szeretném, ha te is beszereznéd a saját példányodat!

Olyan sokszor felteszik nekem a kérdést: "Bonnke testvér, mi a titka az evangélista szolgálatod sikerének?" Természetesen minden dicsőséget és dicséretet Istennek adok ezért, de ebben a könyvben az Úr arra utasított, hogy osszam meg a több mint 40 éves szolgálatom titkát.

Annyit elárulok, hogy a tömegeket megmozgató evangélizációk, gyógyulások, csodák és a több mint 76 millió megtérő titka a Szent Szellem tüzének a megértésébe és elfogadásába van belecsomagolva. Isten átadott életeket keres, akikbe beletöltheti az Ő Szellemét, és akiket használhat az ébredés tüzének lángra lobbantására az egész világon. Ma, a gonosz szellemi erők, az okkultizmus és a varázslás jelenléte miatt az evangéliumra éppolyan elemi szükség van, mint a kígyók vermében járkálva egy lőfegyverre. A hűvös és lagymatag kereszténység azonban semmit vizet nem zavar. A nemzeteknek - ma sokkal inkább, mint bármikor korábban - a kereszt lángoló üzenetére van sürgető szükségük!

Legyetek áldottak!
REINHARD BONNKE