Bret Sipek:

A CfaN látása Európáról

Láthattuk már Isten mindenhatóságát megnyilvánulni Afrikában. A kicsiny kezdetektől a grandiózus szabadtéri kampányokig láttuk, amint drága lelkek hatalmas tömegei nyernek üdvösséget a Jézus Krisztus vérébe vetett hit által. Csak az elmúlt kilenc évben Daniel Kolenda - Reinhard Bonnke utódja szervezetünk élén - hozzávetőlegesen 17 millió (!) embert vezetett Krisztushoz! A mi Istenünk hatalmas Isten!


Nemrég Reinhard Bonnke megosztotta velünk a látását Európáról:

"Egy európai pásztorkonferencián vettem rész, amikor egyik este az imaidőmben látomásom volt. Láttam, ahogy az utcák örvendező emberekkel telnek meg, mindenfelé az evangéliumot hirdetik, sokan, nagyon sokan megtérnek, meggyógyulnak és megszabadulnak. A látomásban felismertem, hogy ezek európai városok utcái, de körülbelül húsz év múlva a jövőben. Aztán hallottam, amint két ember beszélget. Az egyik megkérdezte: "Mi történt Reinhard Bonnkéval?" A válasz ez volt: "Ő csak előfutára volt a Szent Szellem-evangélisták egy egész új generációjának!"

Meggyőződésem, hogy Isten ugyanolyan erővel akarja megrázni Európát, mint ahogy tette ezt Afrikával! Az elmúlt néhány évben volt több evangélizációs kampányunk Európában Daniel Kolendával, és hisszük, hogy hatalmasat léptünk előre abban, hogy az európai városokat elérjük az Úr számára.

2013. októberében a szlovákiai Kassán tartottunk evangélizációs kampányt, ahol a Szent Szellem hatalmasan munkálkodott. Szlovák vezetők egybehangzóan állították, hogy ez volt Szlovákia történetének legnagyobb evangélizációs rendezvénye! Több mint nyolcezren vettek részt rajta, és egyetlen alkalmon közel ezren döntöttek Jézus Krisztus mellett! Gyakran felteszik nekünk a kérdést: "Mikor jön el az ébredés Európában?" Nem ismerjük Isten időzítését, de hisszük, MOST VAN AZ IDEJE az evangélium hirdetésének Európában!

Még valami: Az evangélizálás mindig a gyülekezetbe kell, hogy vezessen. Ez egy olyan központi igazság, amelyet mindenhol gyakorlunk. Mi, mint evangélizálásra elkötelezett szervezet, hozzuk a hálóinkat, és "kölcsönkérjük" a helyi gyülekezetek hajóit. Együtt vetjük ki a hálókat az ember-óceánba, és együtt húzzuk ki a partra, és ürítjük ki a hálókat. Azt ígérhetjük, hogy mi egyetlen halat sem viszünk magunkkal, hanem otthagyjuk őket az együttműködő gyülekezeteknek. Aztán megszárítjuk a hálóinkat, és megyünk tovább a következő helyre. Olyan embereket keresünk, akik imádkoznak és kiáltanak Istenhez az európai nemzetek üdvösségéért! Ahogy Bill Bright szokta mondani: "tegyük félre a logónkat és az egónkat", menjünk oda a Golgota keresztjének tövébe, és hirdessük az üdvösség evangéliumát a nemzeteknek! A Szent Szellem pedig együttműködik velünk! Isten kitölti a Szellemét a "különbözőségeinkre való dicsőséges közömbösséggel"! Ahogy az Ige mondja: "Kitöltöm az én Szellememet minden testre." És nekem úgy tűnik, hogy Isten önmagát bármilyen edénybe kész kitölteni! Ebben a munkában számítunk rád is! Akarsz csatlakozni?


Az Úr áldjon!

Bret Sipek, CfaN nemzetközi kampányigazgató